Choose color scheme

Stipendiet

 

Sonora-Stipendiet tar en paus under 2018.

Stipendiater

2017
Sonora-Stipendiet:
Årets Rookie:
Elina Eriksson
Elis Butler
2016
Sonora-Stipendiet:
Årets Rookie:
Lydia Ericsson Wärn
Simon Wadstedt Segerblom
2015
Sonora-Stipendiat:
Årets Ekvilibrist:
Åtrets Rookie:
Roger Smeby
Signe Edström
Ellen Eurenius-Hallgren
2014
Sonora-Stipendiat:
Åtrets Rookie:
Thomas Isaksson
Roger Smedby
2013
Sonora-Stipendiat:
Årets överraskning:
Anna Engver
Amanda Davin
2012
Sonora-Stipendiat:
Intelligenspris:
Micaela Cignozzi
Cecilia Jonsson

 

Medlemmarna i Sonora konstförening bidrar varje år till ett Sonora-Stipendium. Sonora-Stipendiet delas ut till en lovande konststuderande vid Gerlesborgsskolan i Stockholm. Juryn består av Martin Krüger, med förstklassigt stöd av Gerlesborgsskolans målerilärare Mårten Glaumann och konstnären/läraren Magnus Berg. Utan bidrag från medlemmarna i konstföreningen blir det inget Sonora-Stipendium. Vi börjar från 0 kr varje år.

Så här skriver Mårten Glaumann om Sonora-Stipendiet:

Att Sonora konstförening inrättade ett stipendium till en ung lovande konstnär vid Gerlesborgsskolan i Stockholm har fallit mycket väl ut!
Förväntningarna är högt ställda och spänningen stor vid utdelningen i samband med skolans avslutningsfestligheter, en vanligtvis solig dag i maj.
Sonora-Stipendium är inte bara det största som delas ut utan också fullständigt respekterat bland medstudenterna som en utmärkelse efter förtjänst.
Den enhövdade juryns klockrena gehör är oomtvistat (flankerat dock av två kvalificerade informatörer, säger inte vilka).

Dessutom borde Martins standupframträdande vid utdelningen, läggas upp på Youtube.

Det har gått bra för stipendiaterna! Högskolor, utställningar och härlig utveckling av konstnärskap. Cecilia, intelligenspristagare 2012 har sedan dess fått barn och antagits till konsthögskolan Valand där också Micaela med framgång bedrivit sina studier. Anna studerar vid Konsthögskolan, Amanda vet jag faktiskt inte vad hon gör men Thomas är utlokaliserad till Umeå för att förkovra sin synnerliga bildintelligens.
och förra årets rookie Roger har gjort ett enastående fint arbete detta år!! Mitt tips är att han kommer att kunna välja och vraka bland de högskolor han kommer att antas till i vår. En stilla önskan från mig är att han kan få chansen att visa sina arbeten för konstföreningen (insidertips: kommande stjärna, Buckan inom 10 år).
SLUTSATS: Ni gör en enastående insats med bidragen till Sonora-Stipendiet. Stimulans för stipendiater och för föreningen. Sjösättning av kommande intressanta konstnärskap och en närkontakt med en uppseglande, kommande konstagenda.

Puss på er alla Mårten