Choose color scheme

Månadsutlottning

Välkommen till Sonora konstförenings månadslotteri. Här nedan, kan du som vinner, välja mellan de kvarvarande vinsterna.

1. Rune Jansson
Teknik: Litografier
Titel: Strater
Format: 30 x 38 cm

Rune var väldigt stolt över dessa 48 litografier som han satte samman i en ringbunden bok. En spegelbild av hans konstnärskap tillsammans med hans egna ord.
2. Krister Follin
Teknik: Etsning
Format: 12 x 16 cm

Här är chansen att vinna ett verk av denna mycket säregna konstnär. Måleriet är vackert, egensinnigt och i en meditativ, kalligrafisk tradition. Krister nådde en stor och uppskattande publik – han blev visad över hela Sveriges avlånga land. Vass i etsningstekniken som i detta verk. Stor retrospektiv utställning i somras i Ystads konsthall.
3. Björn Wessman
Teknik: Färglitografi
Titel: Skogslandskap
Format: 40x54 cm (bild), 57x87 cm (inkl ram)

Björn hade ett fint utställningsår bakom sig 2021, men han vilar inte på hanen för det. Han utforskar landskapet vidare, i nya kulörer och dimensioner och kommer att visa upp sig i stort format på Konsthallen Hishult i sommar. Här kan du vinna en litografi!
4. Ilkka Pärni
Teknik: Olje(penna)
Titel: Rökelse
Format: 19x19 cm (utan glas)

Ilkka är målare, grafiker och även skulptör (nyuppförd skulptur finns i Leksand). Det geometriska uttrycket har fascinerat honom sedan decennier och experimenterandet fortsätter. Färgerna är skarpa och bildar kontraster och djup. Här en något äldre målning; Rökelse.
5. Lennart Aschenbrenner
Teknik: Etsning
Titel: Kil
Format: 108x78 cm (hela)

Ur högar av minnen skapar Lennart sina verk. Och tänk vad viktig en ”Kil” kan vara för att kunna spänna upp målarduken ordentligt på ramen. Denna etsning är en hyllning till ”det lilla och viktiga”.
6. Ilkka Pärni
Titel: utan titel
Format: 60x5 cm (bild), 78x21 cm (hela)

Ilkka är målare, grafiker och även skulptör (nyuppförd skulptur finns i Leksand). Det geometriska uttrycket har fascinerat honom sedan decennier och experimenterandet fortsätter. Färgerna är skarpa och bildar kontraster och djup. ”Stav” återkommer som motiv både som 3-dimensionell bild och som, i det här fallet, i en 2-dimensionell litografi.
7. Hans Wigert
Teknik: Torrnålsetsning, nr 9/31
Titel: Två ansikten
Format: 22x 28 cm (41x44 cm)

Egentligen var det i etsningen Hans hittade de rätta linjerna och dramat i att skildra landskapet. Den erfarenheten tog han sen med sig i måleriet. Människan stod ofta i någon relation med naturen, i hans bilder. Men ibland skildrat som om människan gjorde intrång där, på djuren och naturens bekostnad.
8. Björn Wessman
Teknik: Färglitografi
Titel: ”Aboriginal”
Format: 40x54 cm (bild), 57x87 cm (inkl ram)

Här kan du vinna en litografi!
9. Krister Follin
Format: 12x16 cm

10. Magnus Berg
Teknik: akvarell
Titel: utan titel
Format: 13x18 cm (bild) 39x32 cm (hela)

Ja, konstnären känner ni igen – Magnus Berg. En akvarell av lite äldre märke men handlaget är det lätta, ljusa och ger varma klanger tillbaka till oss.
11. Hans Wigert
Titel: utan titel
Format: 21x20 cm (bild), 40x34 cm (hela)

Egentligen var det i etsningen Hans hittade de rätta linjerna och dramat i att skildra landskapet på sitt eget vis. Den erfarenheten tog han sen med sig i måleriet. Människan stod ofta i någon relation med naturen, i hans bilder. Men ibland skildrat som om människan gjorde intrång där, på djuren och naturens bekostnad.
12. Stockholms Bränneri
Teknik: Vått och torrt
Titel: Stockholms Bränneri
Format: S, M och L samt 70 cl

Ett litet ovanligt vinnarobjekt från bekanta Stockholms Bränneri. Du väljer mellan en T-shirt, sweatshirt eller Longsleeve T-shirt samt en flaska Dry Gin. Ditt exemplar av dry Gin är ett av endast 1 500 st. med en speciell etikett. Det är Stockholms Bränneris första konstnärliga samarbete där de arbetar med både nya och etablerade artister för att skapa begränsade och unika etiketter för deras Dry Gin. Det första samarbetet är med Olle Eksell, en av våra mest älskade grafiska formgivare, och skaparen av det ikoniska konstverket “Slussen" tillverkat 1939. Motivet är en tidskapsel av och en hyllning till vårt närliggande trafiknav på Södermalm. Mycket beundrad och ständigt kritiserad, alltid föremål för debatt, nu mer än någonsin.
Nr 13: Lennart Aschenbrenner
Titel: Slips I resp Slips II
Format: 48x38 cm
I denna vinst kan nu välja mellan två litografier; Slips I eller Slips 2. Lennart luras lite med titlarna, tror jag, för någon slips är det väl inte?
14. Hans Wigert
Titel: Spelman
Format: 30x25 cm (bild), 46x40 cm (hela)

Nr 15: Per-Erik Hagdahl
Teknik: olja på duk
Titel: Möblerad trädgård
Format: 40x40 cm

P-H var ett ganska nytt namn för mig när rammakare Nylund presenterade honom för mig. Han nämndes ofta tillsammans med de mer namnkunniga på 50 och 60-talen. Målningen är i friska färger och med ett uppseendeväckande lustfyllt sommarmotiv. Bok ingår. P-E utbildade sig på Konsthögskolan i Stockholm. Bok ingår.
Nr 16: Krister Follin
Format:12x16 cm

17. Hans Wigert
Titel: Två
Format: 30x34 cm (bild), 45x47 cm (hela)

Egentligen var det i etsningen Hans hittade de rätta linjerna och det blev mer drama i det landskap han skildrade, som bara han kunde. Den erfarenheten tog han sen med sig i måleriet. Människan stod ofta i någon relation med naturen, i hans bilder. Men ibland skildrat som om människan gjorde intrång där, på djurens och naturens bekostnad.
18. Rune Jansson
Format: 63x50 cm (bild)

Det märks att Rune växte upp vid havet. När han lämnade ”jordmålningarna” på 50-talet och de uppbrutna 60-tals målningarna bakom sig, blev havet och synranden dominerande. Luft, blänk, skyar i upplösning och vattnet förstås, som man ofta bara anade. Här kan du vinna en fin litografi från den senare tiden.