Choose color scheme

Årets galleri

Rangordningstabell finns att ladda ned här.

1. Konstnär: R+R Art & Design Sweden
Titel: : Look at my legs
Teknik: patinerad brons
Mått: 13 cm (h), 22 cm (l)

Vi börjar med en groda, stiligt utförd i brons. Utförd av okända RR Design, Helsingborg. Den gymnastiserande grodan är utförd i grönpatinerad brons och är oemotståndlig!
I övrigt är RR Design ganska okänt. Ryktet säger konkurs, men det kan inte bero på grodan!
2. Konstnär: Laris Strunke
Titel: : Kolja på duk
Mått: 51x70 cm
Laris var målare av den mera karismatiska sorten. Den som hört honom prata om sina målningar glömmer det aldrig.
Laris hade sina rötter i Lettland men kom tidigt till Sverige med sin familj. Kanske kan vårt inköp påminna om den så uppmärksammade utställningen ”Klyfta” Laris gjorde på Konstakademien 2017. Han var trogen sitt sätt att skildra landskapet med bergväggar, forsande vatten och böljande kullar. Hans sommarateljé på Gotland återvände han ständigt till. Han tilldelades Sverige förnämsta akvarellpris två gånger.
Laris Strunke deltog i en mängd grupputställningar både i Sverige och internationellt, bland annat i Kanada, Finland, Mexiko, Argentina, Australien och Kina. Han var ledamot av Konstakademien. Laris avled 2020.
3. Konstnär: Tom Krestesen
Titel:
Teknik: acryl på papper
Mått: 61x46 cm
Tom är målare och grafiker och gick den långa och stadiga vägen för att bli konstnär. Konstakademien på 50-talet. Assistent åt Sven X-et och Olle Nyman. Naturskildringarna blev senare hans signum. Ofta mörka, dramatiska och förtätade landskap. Men ljuset finnas med, så även i vår bild.
4. Konstnär: Krister Follin
Titel: Utan titel
Teknik: tuschlavering
Mått: 92x62 cm
Vi har haft med verk av Krister vid ett fåtal tillfällen tidigare utlottningstillfällen. Måleriet är vackert, egensinnigt och skapad ur en meditativ, kalligrafisk tradition. Krister nådde en stor och uppskattande publik och blev visad i hela Sveriges avlånga land. Ystads Konstmuseum uppmärksammade Krister i en stor retrospektiv utställning under sommaren/hösten 2021 under titeln “Järtecken”. Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder det: ”Tecken varpå man kan igenkänna något, bevisa något”. Enligt konstmuseet syftar detta till Follins ”idoga strävan efter att hitta essens genom reduktion samt sökandet efter att etablera en rytmisk resonans genom sina verk, år efter år”. Krister var målare, grafiker, författare och illustratör.
Konstkatalog ingår i vinsten.


5. Konstnär: Jan Håfström
Titel: De fyras gäng
Teknik: etsning
Mått: 50x115 cm
Jan Håfströms bilder av Mr Walker och hans värld har väl idag nästan blivit kultförklarade av en enig publik.
6. Konstnär: Rune Jansson
Titel: Gult vid horisonten
Teknik: olja på duk
Mått: 44x127 cm
Målningen som skall hänga ovanför soffan är klar. Det blir den här målningen av Rune Jansson.
7. Konstnär: Carsten Regild
Titel: Vargen
Teknik: Färgserigrafi
Mått: 78x56 cm
Han var en säregen person, Carsten. Egentligen var Carsten reklammakare som arbetade med collage, teckning, film och musik i en grafisk tradition. Han startade Kulturmagasinet Vargen med Rolf Börjlind 1973 samt även ett förlag. Hans språk är djupt symboliskt i en slags popkonstnärslig form men han inspirerades också av dadaism och surrealism. Hans ikoniska föremål – Man i överrock samt Glödlampan ser vi spår av i årets inköp. En bild fortfarande modern trots decennier på nacken. Lägg märke till att han klistrat upp duken på masonit! Så gjorde han, bland annat. Stor retrospektiv utställning på Konstakademien i Stockholm 2006. Åter en stor retrospektiv utställning planeras på Konsthallen Hishult sommaren 2023. Carsten avled 1992.
8. Konstnär: Anders Thorlin
Titel: Utan titel
Teknik: Marmor från Carrara
Mått: 20x13x6 cm
Anders ateljé är inrymd i ortens gamla skola i Vänge, nära Romakloster på Gotland. Här möts man av en skulpturplan (skolgården) full med skulpturer i sten, en mindre skulpturpark slingrar sig runt på tomten och i Cykelgaraget (omgjord till utställningslokal) hittar du märkliga och fantastiska skulpturer. För ca 30 år sedan flyttade Anders till Gotland. Han är verksam som stenhuggare, kursledare i stenhuggeri och med offentliga utsmyckningar på meritlistan. Efter resor till bl. a Italiens berömda marmorplatser, världsberömda Carrara i det här fallet, lastar han ur bilen full med sten (marmor, diabas, kalksten mm) och skapandet tar vid. Anders skön konst av alltsammans.
9. Konstnär: Helmtrud Nyström
Titel: Landskap med figurer
Teknik: Blandteknik
Mått: 50x65 cm (bild) , 75x90 (hela)
Helmtrud har blivit väl mottagna av er medlemmar. När Helmtrud på allvar gick in i måleriet ändrades också motiven. Naturen blev påtagligare jämfört med motiven i grafiken. Målningarna andas frusna stunder (minnen) i tiden. Det finns alltid en mystik i måleriet – vad har hänt?
Ofta är det vackert, tyst och en närmast övernaturlig stämning skapas i bilderna. Ofta med hjälp av färgernas sammansättning. Skogen, marken och människorna är den röda tråden. Det kan vara svårt att tyda innehållet i verken. – Jag vill ha dem dubbeltydiga, det ska inte gå att veta exakt vad som har hänt i dem, säger hon.
10. Konstnär: Bengt Landin
Titel: Kranium
Teknik: Olja på duk
Mått: 62x53 cm
Liksom många andra konstnärer fastnade Bengt Landin i sina motiv för de vardagliga och enkla motiven. Det betydde ju inte att de var enkla att ”måla av”. Sedan länge har vi upptäckt hans drivna teknik med akvarellen. Bengt hade dessutom en speciell känsla i färgerna samt målandet med ”vått-i-vått-tekniken”. I året inköp briljerar han i olja med två målningar.

Bengts motiv är ofta mycket realistiska, naturalistiska och detaljerade. (Är det Koppartälten i Haga vi ser i bakgrunden?). Han har även utfört diplomen till Nobelpristagarna i kemi, fysik och ekonomi under flera år. Nu lite bortglömd. Bengt utbildade sig både på Konstfack och Konsthögskolan och tillhörde IX-gruppen med von Schantz, PG Thelander m fl. Sedan länge har Bengt sin sommarateljé på sudret, Gotland.
11. Konstnär: Ewa Rudling
Titel: tre olika fotografier
Teknik: C-print
Mått: 45x30 cm
Ewa Rudling gör allt för att komma motivet nära. Bilderna kan tyckas spontana men stora arrangemang kan ligga bakom en lyckad bild. Och hon har gjort det med många svenska konstnärer, skådespelare och kulturpersoner. De internationella inslagen är än fler. Hennes bild av Andy Warhol är ikonisk, för att ta ett exempel.
Ewa Rudling om ett av motiven:
"ANNELI ALHANKO som Giselle i Drottninholmsparken" för Scanorama. Denna romantiska balett var en underbar upplevelse på gården i Louvren i Paris under öppen himmel om sommarkvällarna.
12. Konstnär: Elisabeth Oscarsson
Titel: Utan titel
Teknik: Ingrs kol och akvarell
Mått: 64x96 cm (bild), 77x109 cm (hela)
Elisabeth är målare och grafiker och normalt flödar färgen i hennes bilder. I denna bild blir färgen bara accenter men naturen är påtaglig, som vanligt. Gedigna utställningar bakom sig, invald i Konstakademien 2010.
13. Konstnär: Alva Sjöstedt
Titel: utan titel
Teknik: olja på duk
Mått: 85x65 cm
Konsthögskolan i Bergen är nu avslutad för Alva. Sejouren blev lite ”hit och dit” pga pandemin men hon glömde aldrig bort skissblocket och att bege sig ut i klorofyllen och teckna. Dessa dagboksanteckningar blev embryona till det som senare kom att bli målningar i ateljén.
Nystarten innebar en flytt från Höör till Malmö och den egna ateljén där. Hennes konstnärliga utveckling fortsätter. I en målartradition, där många trängs, finner Alva sin väg framåt med sina abstrakta landskap. Och hon gör det på ett övertygande sätt. Nästa steg i utbildningen är konsthögskolan i Umeå.
– Det största löftet svensk konst har just nu, sa en initierad amerikansk curator på Sverigebesök.
14. Konstnär: Lennart Aschenbrenner
Titel: utan titel
Teknik: olja på duk
Mått: 64x80 cm
Ni känner honom – i hans bilder skildras det lilla, det bortglömda, men som ändå betyder något. Viktigt. Detta har varit ett tema han arbetade med i flera decennier. Men vad som är viktigt (motiven) har ändrats över åren; skon, palettkniven, kilen till spännramen, pinnen, asken med äldre innehåll, lövet mm. I vårt inköp ser vi ett prov på Lennarts värld.
15. Konstnär: Philip von Schantz
Titel: Rostiga kärl
Teknik: litografi
Mått: 48x63 cm
Vi har nästan aldrig haft med Philip von Schantz verk i våra utlottningar. Nu är det dags.
16. Konstnär: Ulf Gripenholm
Titel: Flanörer
Teknik: Akvarell
Mått: 30x35 cm
En återkommande gäst på våra utlottningar är Ulf Gripenholm. Han har en alldeles speciell känsla för färgen. Motiven är ofta relativt traditionella; modellen, skogen, orkestern, de badande, handduken eller stadsbilden. Men Ulf lyckas göra dessa motiv intressanta och gör detta med hjälp av långsamma handpåläggningar av färg och variationer av färg. Då känns det att motiven är på riktigt. Ulfs originalverk är svåra att få tag på, men vi har lyckats. En enkel skog med ett träd som dominerar, där mitt i svampskogen och susar det inte lite där också!?
17. Konstnär: Ilkka Pärni
Titel: Stav
Teknik: Trä, aluminium
Mått: 158x8 cm
Ilkka är målare och grafiker och en traditionsbärare av de gamla konstruktiva bildpionjärerna som föddes i Ryssland och Paris för snart hundra år sedan. Dessa konstnärer kom med modernismen. Ilkka har en spontan bildglädje och det märks inte minst i hans färger. Traditionen finns där som grundackord och färger kan både gå i ton liksom på tvärs.
18. Konstnär: Niklas Anderberg
Titel: utan titel
Teknik: olja på duk
Mått: 100x80 cm
Det har nu gått ett decennium sedan vi senast hade med ett verk av Niklas. Sedan 80-talet bor och verkar Niklas i Holland. Han är själva måleriet troget med uppbruten färgnatur, ganska dova klanger, lite återhållen men mustig. För en som följt Niklas under flera år tycks det som om förändringarna är små. Men ändå händer det mycket under ytan. Måleriet är rumsligt med både figurativa och abstrakta inslag.
19. Konstnär: Filippa Arrias
Titel: Elvis has left the building
Teknik: olja på duk
Mått: 51x72 cm
Äntligen har vi med ett verk av Filippa Arrias. Hon har länge delat sin tid mellan egna konstprojekt och att vara lektor i måleri vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.
Filippa visade nya målningar tillsammans med Pauliina Turakka Purhonen på Uppsala konstmuseum 2020. Jag kunde också finna nya målningar och teckningar på Botkyrka konsthall under 2022, där hon med konstnärskollegor ställde ut under rubriken ”Unfinished histories”, som bland annat DN slog upp stort. I sitt konstnärskap arbetar Filippa främst med figurativt måleri. Hon har stor känsla för måleriska kvalitéer och skapar stämningsfulla och innehållsrika berättande målningar. Arrias har ställt ut på gallerier och konsthallar över hela Sverige samt utomlands. En konstbok ingår i vinsten.
20. Konstnär: Nils Gunnar Zander
Titel: Melbourne 200
Teknik: Blandteknik
Mått: 75x75 cm
Det var i ateljén på Hotham Street själva skapandet ägt rum. Dukarna spändes upp i det enkla ateljérummet och minnesbilderna av de karga, vackra Ossie-landskapen och dess innevånare blev där till målningar.
NG intog en av våra stora konstscener, Prins Eugens Waldemarsudde, sommaren 2015. Två somrar därefter, 2017, var det dags igen – VIDA på Öland stod på tur att visa de intorkade saltsjöarna och Vandraren med flera.
År 2019 såg vi honom på nytt i en ståtlig satsning på Edsviks konsthall. Nya målningar, skulpturer och något äldre skulpturer i bly visades där. I det sakrala Benhuset vid Katarina kyrka i Stockholm gjorde NG under hösten en retrospektiv visning. En konstbok ingår i vinsten.
21. Konstnär: Thomas Henriksson
Titel: Människor i mörker
Teknik: olja på duk
Mått: 75x75 cm
Thomas är målare. Han utforskar ständigt måleriets mysterier. Han betonar ofta själv att han tycker mycket om ”mycket färg”. Det betyder inte nödvändigtvis att koloriten är sprakande, snarare att det pastosa uttrycket finns där som en bottenplatta i målningen. Det är relativt lätt att dela in Thomas måleri i perioder; Maskinmålningar, Väder Lekar, Husmålningar (New York) och Singulariteter. Thomas bor och verkar i Berlin sedan många år och ställer ut sparsmakat i vårt land. Under våren 2022 ställde han ut nya målningar i sin stora ateljé i Berlin. Under 2023 arrangerar han en utställning i Berlin med svenska inslag. År 2024 visar han sina målningar i de stora salarna på Konstakademien.
22. Konstnär: Catherine Trädgård
Titel: Kor på bete
Teknik: olja på skiffer
Mått: 27x29 cm
Catherine har varit med länge, men är relativt ny för oss. Många såg hennes verk för första gången på 2020 års Vårsalong, på Liljevalchs. Catherine föddes i Paris (där hon också ställt ut). Hon kom till Stockholm 1960. Det blev Konstfack, Idun Lovéns konstskola men hon betraktar sig som autodidakt. Hennes CV över gjorda utställningar är lång. Hon säger:
- På senare tid har jag upptäckt att måla på skiffer är underbart och spännande; svart bakgrund, då gäller det att få upp ljuset. Jag målar helst under vår, sommar och höst, jag sitter nämligen ute och njuter av naturen och försöker förmedla detta.

Catherine lämnade efter ca 20 år sitt fantastiska ställe i Sörmland och bor och verkar i Stockholm. Hon titulerar sig också bokbindare.
23. Konstnär: Åsa Larsson
Titel: Stilleben med lejon och ägg
Teknik: olja på duk
Mått: 61x92 cm
Det blir tredje gången gillt med Åsa för oss., Hon beskriver sig själv som stillebenmålare. Hon föddes i Bara, Skåne men flyttade senare i livet till Söråker i Medelpad.
– Jag ställer upp föremål och målar av dem, säger hon. Jag väljer dem, eller de kommer till mig. Det är saker jag har hemma eller saker jag får.
– Det kunde ta ett år att komponera bilden och att hitta den abstrakta rytmen mellan föremålen, det gick långsamt, säger Åsa Larsson till Konsttidningen.
De återkommande motiven är leksaker, stenar, olika slags figuriner men också ganska lätt igenkännbara personer. Åsa målar bara i dagsljus och de klart lysande pastellerna är inte bara hennes signum utan hon strävar efter ett realistiskt återgivande av färgerna.

Debuten kom i slutet av 90-talet där jag såg hennes säregna målningar hos Galleri Olsson. Sedan dess har det varit glest mellan utställningarna men senast visade Åsa 16 målningar i Sundsvall 2018. Thielska galleriet, Bonniers konsthall och Sven-Harrys (Karlssons) konsthall är andra där det gått att se hennes bilder. I somras blev hon inbjuden till en utställning i Berlin, med bara svenska konstnärer, arrangerad av konstnären Thomas Henriksson.
24. Konstnär: Sissel Wibom
Titel: Stilleben i occra rött och svart
Teknik: olja på pannå
Mått: 32x39 cm
Här kommer det andra stillebenmåleriet, fast utfört i en helt annorlunda stil än vad Åsa Larsson gör. Sissel Wibom är målare, utbildad i Kungliga Konsthögskolan och säger: -Jag har arbetat med att utveckla och undersöka klassiska genrer som stilleben o porträtt. Hur kan man arbeta med sådant idag så att det känns aktuellt?
Allt sedan starten har porträttmåleriet tagit stor plats och hon – ”velat uppnå en hög närvaro med hjälp av personer som för mig betyder något och måleriet har varit verktyget för närmandet. Vidare har jag kunna utveckla detta även i form av uppdrag.” Sissel kommer från en riktig målarfamilj. Hon håller målarkurser i Angers, Frankrike.
I denna vinstchans ser vi nästan klassisk stillebenbild med uppställda och avbildade föremål. Allt utförd i en fin målerisk ton.
(För vi har väl inte köpt in ett av hennes verk för att hon är dotter till Catherine Trädgård!? Se nr 22)
25. Konstnär: Stefan Almers
Titel: David Bowie No 4
Teknik: Fotografi
Mått: 53x63 cm (hela verket)
Kungliga Tennishallen i Stockholm 1976 – David Bowie intar scenen inför en hänförd publik, i en spelning utsåld till sista plats, som kom att bli legendarisk. Längst fram i diket står den då 20 åriga fotografen Stefan Almers och tar bilder. Fotorullarna läggs sedan i en låda och glöms bort i över 40 år. Stefan förstorade och bearbetade bilderna långt senare och 2017 presenterade han de tidigare aldrig visade fotografierna för allmänheten på Galleri Partout i Stockholm. Stefan har arbetat ett 40-tal år som reklamfotograf för flera storföretag och han har medverkat i flera kokböcker där han porträtterat flera av våra största kockar.
26. Konstnär: Astrid Sylwan
Titel: Utan titel
Teknik: Färgetsning, nr 16/35
Mått: 30x42 cm (bild), 65/50 cm (hela)
Svensk konstnärinna som är verksam i Stockholm.
Hon är utbildad vid Konstfack, där hon tog sin examen i fri konst 2005.
Astrid Sylwan arbetar med ett färgstarkt abstrakt och storskaligt måleri
27. Konstnär: Nils Gunnar Zander
Titel: utan titel
Teknik: Blandteknik, olja på papper samt glas
Mått: 40x52 cm (objekt)
Här en liten annorlunda vinstchans signerad NG Zander. Det blir två objekt och båda med lite ”patina”. Ett objekt utförd i olja på papper, signerad av NG redan 1983. Vid ungefär denna tid fick NG ett uppdrag av glasdesignföretaget Nils-Johan att för dem göra en ”kollektion” av vin-, dessert-, öl- och snapsglas. Det blev produktion i stor skala men ganska snart ändrades förutsättningarna. I din vinst ingår en uppsättning av NG kollektion.
28. Konstnär: Björn Wessman
Titel: Blåsuga
Teknik: serigrafi
Mått: 50x50 cm (bild)
Björn håller ett gott tempo i sin utställningsverksamhet även under 2023, trots flera visningar under 2022. Utställning hos Galleri Hammarén i Göteborg. Galleri Blå i Linköping visade målningar och grafik. I slutet av sommaren avslutades utställningen ”Människoskap” i Nora, där Björn var en av inbjudna konstnärer.
Björn tog förra året upp samarbetet med Atelier Landberg och gjorde tre nya serigrafier, varav vi lottar ut den sista i raden.

Björn har ett väldigt utforskande seende. Genom sina resor betraktar han landskapen, ser det unika i varje landskaps själ och ger minnet stöd genom att använda fotograferandet. Väl hemma tar han fram bilderna och målandet tar över med ”fotografiet” som utgångspunkt men slutresultatet blir något annat, ändå.
Björns nya bok ”Orda” ingår i vinsten.
29. Konstnär: Hans Wigert
Titel: Rosenkvitten
Teknik: olja på duk
Mått: 36x36 cm
Målaren och grafikern Hans Wigert tillhör de konstnärer som ständigt återvänder i våra utlottningar.
30. Konstnär: Elisabeth Oscarsson
Titel: Utan titel
Teknik: olja på pannå
Mått: 57x49 cm
Elisabeth är målare och grafiker och normalt flödar färgen i hennes bilder. I denna bild blir färgen bara accenter men naturen är påtaglig, som vanligt. Gedigna utställningar bakom sig, invald i Konstakademien 2010.
31. Konstnär: Herman Fogelin
Titel: Vas
Teknik: Keramik
Mått: 66x8 cm
Herman var en konsthantverkare och keramikkonstnär. med ett unikt uttryck som förmedlades genom en mångfald av symboler, mönster och färger. Han utbildade sig på Högskolan för Design och Konsthantverk och har varit aktiv sedan 70-talet. Han var västkusten trogen i hela sitt liv och var lärare till många av Göteborgs främsta keramiker. Chef för Röhsska Museet och representerad på Nationalmuseet
32. Konstnär: Kerstin Hedman
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på duk
Mått: 40x40 cm
Kerstin känner vi. Visst målar Kerstin på duk ibland. Uttrycket blir något annat, då duken hjälper till att skapa strukturer i bilden. I den här målningen ser vi kulörer som vi aldrig tidigare sett Kerstin använda.
Kerstins höst; Järfälla konsthall och Bos Fine Art i Haag på temat Scandinavian Artists i augusti, NP 33 jubileumsutställning, Norrköping under hösten. Kerstin fick KROs ateljéstipendium cit´e Internationale des Paris och hon for dit under september och oktober.
33. Konstnär: Kerro Holmberg
Titel: Ansa (Hannah Höch in ihren garten)
Teknik: olja på duk
Mått: 70x70 cm
Kerro har i återkommande bilder speglat livet för de konstnärer, diktare och poeter som levde kring förra sekelskiftet. Hon har ägnat ett speciellt intresse åt att beskriva konstnärerna som kunde återfinnas bland de s.k. suprematismerna. Kazimir Malevitj var den store centralfiguren bland dessa och målningen ”Svart kvadrat på vit botten” är idag konsthistoria.
34. Konstnär: Laris Strunke
Titel: Landskapsmotiv
Teknik: akvarell
Mått: 52x67 cm (bild)
Laris var målare av den mera karismatiska sorten. Den som hört honom prata om sina målningar glömmer det aldrig.
Laris hade sina rötter i Lettland men kom tidigt till Sverige med sin familj. Kanske kan vårt inköp påminna om den så uppmärksammade utställningen ”Klyfta” Laris gjorde på Konstakademien 2017. Han var trogen sitt sätt att skildra landskapet med bergväggar, forsande vatten och böljande kullar. Hans sommarateljé på Gotland återvände han ständigt till. Han tilldelades Sverige förnämsta akvarellpris två gånger.
Laris Strunke deltog i en mängd grupputställningar både i Sverige och internationellt, bland annat i Kanada, Finland, Mexiko, Argentina, Australien och Kina. Han var ledamot av Konstakademien. Laris avled 2020.
35. Konstnär: Tommy Östmar
Titel: Slingor
Teknik: olja på duk
Mått: 59x40 cm
Tommy var konstnären som behärskade alla tekniker inom det konstnärliga hantverket. Skulpturerna, gärna i brons, andades ofta ett klassiskt uttryck. I måleriet återkom han gärna till den kvinnliga modellen. Mannen blev ofta en mer fyrkantig ”robot”. Lite i Giacomettis anda med vingliga vandrare. Han var oerhört driven i den svåra akvarelltekniken. Men allt hade sitt ursprung i teckningen (han blev professor i teckning). I hans ateljé låg högar med skissblock, fulla med teckningar. Här kunde man ana den ack så viktiga – linjen. I juni 2014 hade han en utställning på Bror Hjorts Hus i Uppsala.
36. Konstnär: Magnus Berg
Titel: Vid sidan av havet
Teknik: olja på duk
Mått: 82x57 cm
Kreta blev hemvist under ca 4 månader under sommaren för Magnus och det konstnärliga resultatet kommer vartefter. Visning i början på hösten i Konstnärshusets fina lokaler högst upp.

Så här skriver konstkritikern och f d museichefen Olle Granath om Magnus:
… När han (Magnus) talar om ”sommarens kropp” är det inte enbart den egna kroppens välbefinnande i värmen och baden utan det är helheten, den mänskliga kroppen förenad med hav, sand, ljus, värme, ett paradisiskt tillstånd som det, efter syndafallet, bara är möjligt att fånga en hastig glimt av när kroppen förlorar sin tyngd i det salta vattnet och naturen inte hotar utan omfamnar, när den återtar det den en gång stötte bort och då tvingade oss att ställa människa och kultur mot natur.
37. Konstnär: Alva Sjöstedt
Titel: utan titel
Teknik: blandteknik
Mått: 17x14 cm
Här har vi en konstnär i vardande. Alva gick ut Idun Lovéns målarskola med bravur. Därefter följde en ryckig period då studierna vid Bergens Academy of Art and Design ständigt avbröts av pandemin, men hon kunde ändå utveckla sitt abstrakta landskapsmåleri.
I en samlingsutställning på Konsthallen Hishult 2021mötte hon för första gången en ny stor och nyfiken publik. Hon blev väl mottagen där också.
Här bjuder vi på en abstrakt naturkomposition från hennes senaste utställning.

38. Konstnär: Anders Fogelin
Titel: Kustlandskap
Teknik: olja på duk/uppklistrad på pannå
Mått: 40x48 cm

Jag kunde inte låta bli att köpa och lotta ut detta fina kustlandskap, utförd av Anders Fogelin och säkert för flera år sedan. Målningen står sig bra.
38. Konstnär: Anders Fogelin
Titel: Kustlandskap
Teknik: olja på duk/uppklistrad på pannå
Mått: 40x48 cm
Jag kunde inte låta bli att köpa och lotta ut detta fina kustlandskap, utförd av Anders Fogelin och säkert för flera år sedan. Målningen står sig bra.
39. Konstnär: C Göran Karlsson
Titel: Den artificiella skogen
Teknik: tempera på papper
Mått: 38x28 cm
Det är bra att leta lite bland konstnärernas gömmor. Då kan man hitta en del fynd från en annan tid. Denna gång med CGöran Karlsson.