Choose color scheme

Årets galleri 2017

1. Konstnär: Kerstin Hedman
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på plexiglas
Mått: 100x100 cm
Här en mäktig målning av Kerstin. Vi var flera som gillade hennes målningar vid ateljébesöket tidigt på året. Hon hade samlingsutställning sen i Sydney och Utrecht (Holland) och hon har alltid saker på gång. Jag målar sina drömmar, brukar Kerstin säga och alltid inspirerad hon av Siljans vatten. Den krusade vattenytan syns ofta i hennes bilder och vi har varit tvungna att ta en detaljbild ur årets inköp för att visa hur målningen ”verkligen ser ut”.
2. Konstnär: Kerro Holmberg
Titel: Lili och Volodja
Teknik: Olja på duk
Mått: 110 x 80 cm
En majestätisk målning av Kerro Holmberg som har haft ett intensivt år med utställningar på ett flertal orter i Sverige detta år, inte minst på Körsbärsgården, södra Gotland sommaren 2017. Kerro har i återkommande bilder speglat livet för de
konstnärer, diktare och poeter som levde kring förra sekelskiftet. Lili Brik och Valdimir Majakovskij, med smeknamnet Volodja, är ett av de mest kända och spektakulära kärleksparen i det ryska 1900-talets historia. Lili var poeten Majakovskijs musa, stora kärlek och samtalspartner. Han dedicerade sina diktsamlingar till henne. Lili och Volodja levde i ett s.k. "menage a trois", då Lili var gift med Osip Brik, en treklang som fungerade förvånansvärt bra. De tre var de allra närmaste vänner och älskade varandra. Osip och Lilis kärlek var av det platoniska slaget. Kerro har under 2017 för övrigt publicerat sin femte diktsamling: Jag vaknade av
3. Konstnär: Helmtrud Nyström
Titel: Utan titel
Teknik: olja/mixed media
Mått: 74x104 cm
Helmtrud har varit med i mitt konstnärliga liv länge. Men hos oss har vi sett henne mer sällan. Hon har ett eget språk sina grafiska verk som skiljer sig från måleriet. Det gemensamma finns i gestalterna – de är till synes ensamma men ändå bildar de något tillsammans med de övriga. Det finns en rytm i berättelserna och troligen bottnar allt i personliga möten, upplevelser och erfarenheter. Helmtrud bor i Båstad och blir bara bättre och bättre!
4. Konstnär:Karen Gabel Madsen
Titel: Lige nu, her
Teknik: Olja på duk
Mått: 60x80 cm
Under en tid har jag följt Karen Gabels konst, företrädesvis genom hennes utställningar i Skåne. Karen är danska, motiven brukar beskrivas som multiexponeringar av kultur och natur. Verken innesluter allt från landskap och arkitektur, broar, stationer till lövverk. Människor saknas i hennes bilder vilket medför känsla av ödesmättad och mystisk stämning. Född-61, flitig grupp- och separatutställare. Landsting, Statens konstråd m fl köper hennes verk.
5. Konstnär: Lennart Aschenbrenner
Titel: ”Blandteknik”
Teknik: Olja på duk
Mått: 76 x 51 cm
För några år sedan målade Lennart till en utställning Stockholm, där han tog upp ett gammalt tema. Brev, vykort, kuvert blev till nytt liv. Han var överraskad själv ”att det blev något nytt” av detta. Dessutom hade en rensning av gamla saker medfört att motiven försvunnit. Men han letade vidare. Lennart skildrar gärna det bortglömda, det som finns i det fördolda. Vi får inte glömma bord dem! Den här målningen kommer faktiskt från första gången han målade dessa motiv. När var det? Det talar jag om till vinnaren.
6. Konstnär: Ulf Gripenholm
Titel: Sista dansen
Teknik: Serigrafi
Mått: 76x106
För några år sedan gjorde Ulf en serie bilder han kallade ”Återblickar”. Det blev tre bilder varav ”Sista dansen” är en av dem. ”Stadsrum” och ”Badare” var de andra två. Som vanligt jobbade Ulf omsorgsfullt med produktionen där varje grafiskt blad trycktes med ett 20-tal färger. Och vilka färger sen! Att ”Sista dansen” innehöll en jazzorkester är inte överraskande, då Ulf länge spelat i ett jazzband. Han satt bakom trummorna. Bandet är numera nedlagt men Ulf målar på i sedvanlig långsam takt. Varje färg på sin plats. Ulf bor i Frösunda, Vallentuna.
7. Konstnär: Linn Fernström
Titel: Omhålla
Teknik: Litografi utförd i 350 ex
Mått: 59x87 cm
Linn är en särdeles konstnär. Känd först av publiken kanske genom hennes självporträtt tillsammans med Dan Wolgers avhuggna huvud, år 2003. Annars varierar motiven mellan idylliska scenografier och mardrömmar. Djärva exotiska djur, allvarliga människor i samspel – allt presenterat vackert och fascinerande med inslag av sting och obehag. Hennes förebilder är Rubens och Frida Kahlo! Motivet från årets inköp känner jag igen sedan tidigare, men som vanligt säger Linn aldrig något om bakgrunden till verket. Fast jag har sett henne hålla i ett barn, just på detta sätt!
8. Konstnär:Nils Gunnar Zander
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på duk
Mått:67x67 cm
Vi återvänder gärna till Nils Gunnar Zander och hans landskap. De torra men ändå så levande naturskildringarna har Zander inspirerats att återge på duk genom sina vistelser i det Australiensiska landskapet. Det gör han på sitt oefterhärmliga sätt. I skikt av måleri skapar han ljus. Motiven känns nästan som närgångna studier av jord, mark och bergarter men också som oändligheter likt kosmos. Arbetar i ateljén i Melbourne, tar hit dukarna, bättrar på dem lite. Senast en mindre visning på Benhuset, hösten 2016. Nya planer till våren. Miles Davis och Jackson Pollock är hans stora inspiratörer.
9. Konstnär: Peter Dahl
Titel: Glaset
Teknik: Litografi, ap
Mått: 80x60 cm
Denne målare, grafiker och skulptör behöver väl ingen närmare presentation. Enträget målar han på, dock lite medtagen efter stroke på senare år. Folkkär sedan länge och blev det genom att illustrera Carl Mikael Bellmans – Fredmans epistlar. Detta verk är tillkommen senare men i samma anda.
10. Konstnär: Evert Lindfors
Titel: utan titel
Teknik: Terrakotta
Mått: (h) 6 cm (b) 3 cm
Evert föddes i Visby för länge sedan. Utbildade sig i Paris på 40-talet och blev Lacoste, Provence, trogen resten av livet. Han skildrade livet på landsbygden där: skördar, sparrisupptagning, män o kvinnor i det dagliga livet. Allt gjordes på plats och i terrakotta.(Tidvis vistades hans på Djurö i Sthlms skärgård). Sommaren 2016 hade Evert sin sista stora visning på Galleri Körsbärsgården på södra Gotland och konstföreningen var där och köpte denna 6 cm stora lilla skulptur. Evert avled 2016 i Lacoste.
11. Konstnär: Bo Trankell
Titel: Landskap med man
Teknik: Olja på duk
Mått: 36x30 cm
Bo är liksom konstnärernas konstnär. Han skildrade vardagen, det vanliga (o)bebodda huset, blomman i fönstret, stolen eller människan i hans närhet. Han gjorde det med stor ömhet och ovilja till att kompromissa. Stark känsla för kulören (inte minst i vårt inköp) vilket Ulf Linde en gång sammanfattade på följande vis: - Om någon var genial i hans generation, så var det han. Bo hann uppleva en mycket uppmärksammad utställning på Värmlands museum, våren 2013, innan hann avled senare samma år. Enköpings konsthall visade teckningar mm i fin utställning vintern 2016.
12. Konstnär: Elis Butler
Titel: Fagersta
Teknik: Olja på duk, trä
Mått: 120 x 80 cm
Här är – Årets Rookie, inom ramen för Sonora-Stipendiet. På Gerlesborgsskolans slututställning slogs först av Elis installation; en samling unika målningar/objekt som bildade en ny unik enhet tillsammans. Eller som han själv beskriver det: ”abstrakta nog för att vara realistiska”. När jag sedan gick vidare på utställningen och såg en serie om tre målningar anade jag att här fanns mer i Elis konstnärskap. En av dessa tre målningar lottas ut här. Så här skriver Elis: ”Färgen är för mig lika betydelsefull som de andra materialen, med bakgrund i mina morföräldrars hårda arbete samt tyngden hos otaliga andra idag. En hyllning till den vägg som bär tavlan”. Den utlottade målningen har två sidor. Elis började med baksidan. Känns mönstret på baksidan igen?

13. Konstnär: Elina Eriksson
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på pannå (diptyk)
Mått: 122 x 61 cm
Årets Sonora-Stipendiat presenterar sig. Elina tog upp en hel vägg i Gerlesborgsskolans slututställning i våras och alla målningar var i samma format - 61 x61 cm. Vissa av målningarna var tydliga solitärer medan andra bildade naturliga band med målningen bredvid eller ovanför. En sådan blev vår. Juryn motiverade sitt val av Elina på följande sätt: Med en associativ rikedom, såväl teknisk som idémässig, bemästrar du risktaganden och de paradoxala utspelen som motiven ger. Vi delar din livsresa. Elina kom in på Kungliga Konsthögskolan efter stipendiet.
14. Konstnär: Hans Wigert
Titel: ”Hänryckningens tid” Högmässostudie
Teknik: Akvarellerad torrnålsetsning
Mått: 19 x 22 cm (bildyta)
I de akvarellerade etsningarna var Hans kung. Där kombinerade han etsningen djupa svärta med det lätta i akvarelltekniken. Hans skrattade gärna åt sina bilder, framför allt när det tunga höll på att ta över. Med humoristiskt allvar tog han säkert an detta verk. Jag tycker titeln – Hänryckningens tid, tyder på det.
15. Konstnär: Laris Strunke
Titel: Landskap
Teknik: Olja på pannå
Mått: 47 x 67 cm
Måleriet, gärna i det stora formatet, är omvittnat levande med naturvariationer, vattenfall och bergsformationer som återkommande motiv. Jag vet att Gotland har varit en inspiration samt hemvist för flera utställningar. Han håller fortfarande hög klass trots nedsatt syn. Hantverket blir svårare, färgsättningen i framsätet. Detta hindrade inte honom att ställa ut nya verk högst upp i Konstakademiens lokaler hösten 2014. En stor personlighet. En stor målare.
16. Konstnär: Marie Capaldi
Titel: Det röda staketet
Teknik: Olja på pannå
Mått: 12 x 19 cm
Marie var en ny bekantskap för oss förra året. Men Marie är inte ny för de målarintresserade. Hon har varit flitig anlitat på gallerier och museer; Galleri Magnus Karlsson, Galleri Lars Bohman, Galleri Arnstedt Östra Karup, VIDA på Öland m fl. Hon har dessutom medverkat i en rad grupputställningar. Maries bilder smäller som explosioner inför våra ögon. Det är fräckt målat, motiven tillsynes banala men det blir aldrig gulligt. Detta gör måleriet välkomponerat, enkelt och intressant. Marie är representerad på en rad museer i Sverige. Utbildad på Valand och hon är verksam i Sparsör.
17. Konstnär: Curt Asker
Titel: Utan titel
Teknik: Akvarell (2 st)
Mått: 25x18 cm vardera
Curt skapade en alldeles egen konstnärlig värld genom sina - Immobiler. Även ”Blickstillor” kallades de ibland. Akvarellskulpturer, eller drakar, fanns för att kunna mäta rymden. Curt spände upp sina Immobiler, gärna med Östersjön i bakgrunden, och skapade märkliga proportioner på det till synes oändliga. Curts Immobiler blev till hålrum med rymden/oändligheten bakom. Vi ser detta även i hans akvareller. Provence och Brantevik var hans mer konkreta universum. Curt avled i slutet av 2015.
18. Konstnär: Hans Wigert
Titel: ”Baksmällan”
Teknik: akvarellerad torrnål
Mått: 21 x 29 cm (bild), 31 x 41 cm (papper)
Vi vill på nytt uppmärksamma Hans Wigert. Han var en fantastisk målare och grafiker. I grafiken kunde han med några linjer förklara hela bilden. Hans lärde sig torrnålstekniken tidigt (läromästare var Evert Lundquist) och Hans vässade tekniken att rista i plåten, gärna under det mörka halvåret, då måleriet tidvis låg i träda pga brist på ljus. Extra vass blev etsningen med tillägget av akvarellfärger och som här lite krita. Allvaret fanns alltid hos Hans men humorn bubblade upp hela tiden!
19. Konstnär: Eva Bengtsson
Titel: Skål. Kanna
Teknik: Keramik
Mått: ø 24 cm (skål), h 22 x b 15 x d 10 cm
Det är dags för Eva Bengtsson igen. Henne kan man egentligen alltid köpa verk av. Egensinnig, omsorgsfull, trogen sitt material och söker sig alltid vidare. Eva har sitt hemvist och ateljé i Frillesås, norra Halland. Där finns allt hon behöver; naturen, stränderna, havet och öarna. Samt att hon nyligen har skaffat hund. En Kungspudel! Stor utställning sommaren 2017 väntar för Eva i Konsthallen i berömda Hishult. Värt en resa av flera skäl.
20. Konstnär: Harald Lyth
Titel: Utan titel
Teknik: Blandteknik på papper
Mått: 20x18 cm
Denne målare håller jag högt. Så länge jag hittar originalverk av Harald Lyth köper jag. Fast detta verk är från riktigt tidiga år. Verket andas lite återhållsamhet, de små detaljerna varsamt placerade. Och just ”tecken” är ganska typiska ingredienser i Haralds lyriska verk. Tecken som i sitt sammanhang bildar något helt. Något annat. Vi som var på Sven-Harrys konsthall för ca 2 år sedan kunde se Harald i storformat. Harald har sommarateljé på Gotland och delar ateljéhus med Magnus Berg på söder i Stockholm.
21. Konstnär: Ilkka Pärni
Titel: Målning. Stav
Teknik: opd, trä
Mått: 46x38 cm resp 40 x6 cm
”Alla borde ha en Stav av Ilkka”, brukar jag säga. Men det gör väl inget om det kommer med en fin målning i samma vinstchans! Konstföreningen gjorde ateljébesök hos Ilkka (och Kerstin) i februari och det var strax innan herrskapet åkte på Ilkkas stipendium till Irland. Ilkka har även deltagit i en samlingsutställning i Sydney och Utrecht (Holland). Ilkka har varit det geometriska formspråket troget under alla år men en färgsättning som imponerar.
22. Konstnär: Rune Rydelius
Titel: Fiolspelare
Teknik: Gips, blandteknik, träplatta
Mått: 29 cm
Se här – en skulptur till av en favorit! En liknande skulptur lottades ut till en förtjust vinnare för över 10 år sedan, så kanske är det OK att det kommer en till, nu. Det känns som om Rune tar några stickor, trådar, träbitar och lite färg och gör något magiskt av det hela. Fiolspelaren finns i olika varianter och storlekar. Vi visar skulpturen från tre olika håll.

23. Konstnär: 1. Thomas Henriksson
Titel: Det ljusa huset
Teknik: olja på duk
Mått: 52 x 61 cm
Denne målare börjar ni känna nu. I Intervjun med honom i Nyhetsbrevet i maj, fick vi reda på mycket om hans tankar kring Berlin, senaste utställning i Moss, Norge samt hur hans liv blev efter att branden slukade hans ateljé för några år sedan (och höll på att ta kål på honom!). Vi kan dela in Thomas konstnärskap i relativt åtskilda perioder, där denna målning är något tidig. Men kännetecken finns det, bl. a mycket färg!
24. Konstnär: Rune Rydelius
Titel: Vem tror på sagor här?
Teknik: Målad metall
Mått: Höjd 43 cm
Äntligen en skulptur av Rune Rydelius. Han dyker upp då och då hos oss. Denna imponerande skulptur står i ett än mer imponerande format på Teaterplan i Örebro. Du ser den här bredvid. Rune kan med få (hjälp-)medel få till karaktärerna hos det han vill skapa. Skulpturpris har han fått. Konstakademien har han gått igenom och hans nyaste offentliga verk finns på Liljeholmstorget (Sländan).
”Stående figur” finns på Katarina Bangata i Stockholm. Boende och ateljé i omgjord skola i Grillby/Enköping.
25. Konstnär: Rune Jansson
Titel: Utan titel
Teknik: Akvarell
Mått: 64 x 45 cm
Rune behandlade varje konstnärlig teknik med respekt. Akvarelltekniken gav honom än mer frihet än oljemåleriet, tror jag. Här fick han användning för sin spontana idérikedom och mod. Det blev både ”pang på pappret” och respekt för hur färger blandar sig i ”vått i vått”. Att årets inköp skulle signeras vertikalt tror jag Rune bestämde sig i samma ögonblick han satte sitt namn på pappret.
26. Konstnär:Laura Fahlsten
Titel: Garaget
Teknik: Olja på pannå
Mått: 55x75 cm
En begåvad målare som tidigare mest gjort sig känd genom installationer och skulpturala visningar. Vi såg henne för första gången i 2013 års utlottning. Under samma år hade Laura utställning på Sonora och hon fick raskt en propå att visa sina bilder på Galleri Körsbärsgården på Gotland. Stor framgång där. Hösten 2013 visade hon sig på Galleri Hylteberga i Skåne och 2014 visade hon nya målningar på APA Gallery. Laura har i en serie målningar målat sina drömmar och här kommer en dröm till. Utställning av nya målningar på Tyresö Konsthall i mars 2016. Tilldelades Konstakademiens stora stipendie 2015.
27. Konstnär:Tommy Östmar
Titel: Hokusai mediterade
Teknik: Akvarell
Mått: 55x75 cm
Tommy var konstnären som behärskade alla tekniker inom konsten. Skulpturerna, gärna i brons, andades ofta ett klassiskt uttryck. I måleriet återkom han gärna till den kvinnliga modellen. Mannen blev ofta en mer fyrkantig ”robot”. Han var oerhört driven i den svåra akvarelltekniken. I grafiken (ofta träsnitt) var det viktigt med – linjen.
Enkelt och tydligt. Men allt hade sitt ursprung i teckningen. I hans ateljé låg högar med skissblock, fulla med teckningar. Enkla, snabba teckningar ofta utförda i kol eller med vanlig kulspetspenna.
28. Konstnär: Terje Roalkvam
Titel: DIVISIO III-XV
Teknik: Koppar och aluminium
Mått: 11x 26x 7,5 cm
Terje stötte jag på för första gången på Edsviks konsthall hösten 2012 och hans skulpturer gjorde intryck. Vi lottade ut ett av hans verk året efter. Terje ställer gärna stenens enkla form mot aluminiumet. Diabas, granit, skiffer, natursten bildar fin kontrast mot det släta aluminiet. Terje är en av Norges mest anlitade skulptörer för konstverk utomhus. Han har en meritlista som få och nu senast i Sverige på fina Galleri L2 på Kindstugatan i Gamla Stan. Verksam och boende i Oslo.
29. Konstnär: Björn Wessman
Titel: Lärospår nr 25
Teknik: Akryl på papper
Mått: 18 x 18 cm
Denne fine kolorist jobbar på i sin trädgård. Hans vandringar i landskapet föder nya infallsvinklar på de motiv vi lärt oss att tycka om. Det norrländska landskapet, parken, den japanska trädgården och de franska miljöerna skildrar Björn med ständig respekt och med naiv lekfullhet samt nyupptäckarglädje. Björn hade stor visning hos Galleri Leger i Malmö, hösten 2016. Reser ständigt för att finna nya världar, fast huset och trädgården på Vindö återvänder han gärna till.
30. Konstnär: Mårten Glaumann
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på duk
Mått: 50 x 60 cm
Mårten Glaumann hade för flera år sedan en bejublad utställning på Thielska galleriet. Året efter hade han åter vernissage, fast då på Galleri Svenska Bilder i Stockholm. Då visade han bland annat den målning som nu lottas ut. Mårten är målare och landskapet har varit en återkommande inspirationskälla. De grå klipporna, det svärtade vattnet, den mörka glipan som skuggar in i trädgården, det starka ljuset samt, på senare år, mörkret i alla sina dimensioner, finns i hans målningar. Kommer ni ihåg Leonard Cohen: there is a crack in everything, there is where the light come in. Det är Mårten.
31. Konstnär: Filippa Arrias
Titel: Familjen
Teknik: olja på pannå
Mått: 22 x 42 cm
Det var länge sedan vi hade ett konstverk med i utlottningen av Filippa. Hon har under flera år varit verksam som lektor i måleri på Kungliga Konsthögskolan och då får det egna arbetet stå tillbaka. Men nu är hon tillbaka i verkstaden och pratar om utställningar i både Sverige och USA! Vi får se. Filippas verk innehåller ofta berättelser och hon gillar att vrida och vända på begreppen närvaro vs frånvaro. Vem har den framträdande rollen? Är det inte tvärtom? Filippa intresserar sig också för de bilder som massmedia producerar. Hon har gjort en rad konstverk på temat: Elvis has left the building.
32. Konstnär: Hans Wigert
Titel: Blomma
Teknik: Olja på pannå
Mått: 37 x 32 cm
Hans uppväxt var svårare än jag tidigare fått information om. Hans mamma dog tidigt och han var i barndomen hela tiden orolig att hans far, piloten, skulle störta. När disciplinen hemma blev för hård tog han till skogs och umgicks med de fallna trädstammarna, abborren i insjön, skogsrået bakom trädet och blommorna. I den här bilden har vi mycket av Hans. Blommorna var aldrig insmickrande men alltid vackra.
33. Konstnär: Magnus Berg
Titel: Lugnt
Teknik: olja på duk
Mått: 30x40 cm
Magnus söker sin vattenande i umgänget med solen, vinden och värmen.
Han skriver:
-Doften i landskapet kommer åter, efter hettans slöjor som famntag på glömskans strandremsa.

Magnus blev 2017 utnämnd till Sveriges bästa akvarellmålare! Han tilldelades nämligen Nordiska Akvarellsällskapets Arne Iscassons stipendium 2017. Juryn sa:

"Konstnären Magnus Berg tilldelas Nordiska Akvarell-sällskapets Arne Isacsson pris för ett konsekvent poetiskt akvarellmåleri vars vattenvärldar,vid Odysseus hav, söker sommarens kropp". Väl formulerat och därför har vi i år med en oljemålning av Magnus!!
34. Konstnär: Björn Wessman
Titel: ”Vad”
Teknik: Akvarell
Mått: 9 x 8,5 cm
35. Konstnär: Elin Källman
Titel: Utan titel
Teknik: Olja på duk (diptyk)
Mått: 30 x 35 cm vardera
Här återkommer vi med den målande Stockholms-tjejen (född i Vadstena) Elin Källman. Jag följer henne löpande, hälsar på i ateljén och slår till på målningar lite då och då. Elin är frisk i tilltaget, färgstark med en särskild förmåga att skildra kroppen. Hon lämnade alltid kroki-övningarna på Konsthögskolan sist av alla. Det satte sina spår. Ofta dyker hennes alter ego ”Lola” upp i målningarna. Målningarna är egentligen ingen ”riktig” diptyk. De fungerar också var för sig.

36. Konstnär: C Göran Karlsson
Titel: En ängel i rummet
Teknik: Tempera på papper
Mått: 38 x 28 cm
Så här skrev CGöran 2015 (året då vår målning målades):
För många år sedan såg jag en ängel av Titzian, i en bok med målningar från renässansens Italien. Den gjorde ett väldigt starkt intryck på mig, den hade en lyskraft, ett djup och en självklar enkelhet. En varm och kärleksfull utstrålning. När jag sedan var ledsen av någon anledning, tog jag åter fram bilden av Titzians ängel. Den lyssnade, tröstade och gav mig kloka råd när jag var rädd för verkligheten utanför mitt trygga hem.
Det var denna känsla jag åter kom att tänka på när jag för tre år sedan blev förskräckt över livet. Jag började då arbeta med skisser där olika geometriskt enkla former bildade en gestalt, en symbol för ett lugn och en rofylld trygghet.
Ur det fortsatta arbetet har alla dessa ”Änglar” blivit till och jag har varit lycklig och harmonisk varje stund vi har varit tillsammans.
37. Konstnär: Thomas Henriksson
Titel: Figurer
Teknik: olja på duk
Mått: 36 x 39 cm
Vi intervjuade Thomas i Nyhetsbrevet för maj. Vi fick reda på mycket om hans tankar kring Berlin, utställning i Moss, Norge i våras samt hur hans liv blev efter att branden slukade hans ateljé för några år sedan (och höll på att ta kål på honom!). Vi kan dela in Thomas konstnärskap i relativt åtskilda perioder, där denna målning är något tidig. Men kännetecken finns det, bl. a mycket färg! Thomas hade hösten 2017 en visning av målningar i Berlin.
38. Konstnär:Håkan Elofsson
Titel: ”Samba”
Teknik: fotografi
Mått: 30 x 40 cm
Fotografen Håkan Elofsson återkommer i år och nu med bildserien SAMBA. Bilderna är tagna i Salvador de Bahia, Brasilien och i Havanna, Kuba redan på 80-talet men visades för första gången på Konsthallen i Hishult 2017. Håkan sammanfattar sina intryck i:

Ett enda ögonblick. Inget igår, inget imorgon. Du är här, jag är här. Hud och svett. Om livet är skit dansar vi i skiten.Nästa år visar Håkan den tredje delen i denna serie: Tango.
39. Konstnär: Ernst Billgren
Titel: Saltkvarn
Teknik: olika träslag o bronserat älghuvud
Mått: höjd 32 cm
Ja, den gode Ernst är påhittig. Han har gjort konstverk i många år och det i en alldeles egen genre. En del kallar det ”dålig smak”, andra kallar det kitsch. Och det är klart – skall han göra en saltkvarn så måste den se ut så här! Originalkartong medföljer.